Örsjö IF

Referat: Långemåla IF - Örsjö IF

Säsongens sista hemmamatch

Men också första omgången på höstsäsongen.
Vi vann första matchen mot Örsjö med 1-0, och vi hoppades såklart även att vi skulle kunna göra en lika bra match i returen.
Det blev dessvärre grus i maskineriet redan i början av matchen då motståndarnas första mål kom redan efter 5 minuter. Yttermittfältaren drog inåt och lossade ett skott som snyggt smet förbi Smulan i målet.

Efter detta hade gästerna rejält med energi och luft under vingarna, vilket märktes i spelet. Även om det inte blev mer än några riktigt bra halvchanser, hängde vi inte riktigt med fullt ut. Det var ganska stort spelövertag för gästerna de första 30 minuterna, men det stod bara 1-0.
Vi hade visserligen en del bra kontringar, och vi skapade ändå ett stolpskott, och kunde med lite mer tur (eller skärpa) fått in en kvittering.
Den sista kvarten i första halvlek mattades Örsjö av lite, och spelet var jämt halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte egentligen som första slutade. Jämnare spel, och Långemåla slog lite mer längre bollar uppåt, och gästerna satsade mycket på spelet längs ytterkanterna.
Lite oturligt, kunde Ösjö utöka sin ledning med mål på en hörna, där vi helt missade i markeringen.

LIF satsade lite mer uppåt, och flyttade upp positionerna lite mer, medan vi då blottade oss lite bakåt.
På ett inlägg snett inåt bakåt försökte så en Långemåla-spelare att rensa bort bollen. Istället blev det ett rejält snyggt självmål med bollen upp i krysset.

Vi försökte ändå fortsätta spela och vi fick in ett tröstmål när vikarierande högeryttermitt Joachim på passning av Rickard slår ett hårt inlägg, som via Örsjö-ben går förbi målvakten och in i mål.

Gästerna vann helt rättvist, och visade att dom skulle kunna hota toppkonkurrenterna.

Nästa fredag åker vi till Orrefors och spelar sista matchen innan sommaruppehållet. Det skulle sitta fint att avsluta med en seger.